30 טיפים מהשפים המובילים בעולם
למידה מהמקצוענים יכולה לשפר משמעותית את כישורי הבישול שלך. להלן 30 סודות בישול מכמה מהשפים הטובים ביותר ברחבי העולם:
השתמש במרכיבים איכותיים: התחל עם המרכיבים הטובים ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך. הם יעלו את הטעם של המנות שלך.
Mise en Place: פירוש המונח הצרפתי הזה הוא "הכל במקומו". הכינו ומדדו את כל החומרים לפני שמתחילים לבשל.
כבד את הסכינים שלך: שמור על הסכינים שלך חדות. סכין חדה בטוחה יותר, חותכת טוב יותר ומקלה על העבודה.
מלח: מלח משמש לשיפור הטעם של המנה. אל תפחד להשתמש בו.
שכבת הטעמים שלך: בנה טעמים על ידי הוספת התבלינים שלך בשלבי בישול שונים.
השאר את הבשר שלך: אפשר לבשר שלך לנוח לאחר הבישול כדי לשמור על מיצים וטעם.
טעמו תוך כדי: טעמו ללא הרף את האוכל שלכם בזמן הבישול כדי להתאים את התיבול.
שמור על זה פשוט: המנות הטובות ביותר כוללות לעתים קרובות רק כמה מרכיבים איכותיים.
השתמש בעשבי תיבול טריים: הוסף עשבי תיבול טריים בסוף הבישול כדי לשמור על הטעם והצבע שלהם. קבלו מתכונים לסלטים באתר אוכל זה החיים.
בקרת חום אב: הבנה כיצד לשלוט בחום בעת בישול יכולה לעשות הבדל גדול במוצר הסופי.
השתמש בחומצה: הוספת מגע של חומצה (כמו מיץ לימון או חומץ) יכולה להאיר את הטעמים של המנה שלך.
סמוך על החושים שלך: השתמש בראייה, ריח ומגע, לא רק בטעם, כדי להנחות את הבישול שלך.
שמור על המחבת שלך חמה: כדי לקבל צריבה יפה על הבשר או הדג שלך, ודא שהמחבת שלך חמה לפני הוספת האוכל.
השתמשו במדחום: הוציאו את הניחוש מבישול בשר באמצעות מדחום בשר.
תרגול: ככל שתבשל יותר, כך תשתפר. תרגול מביא לשלמות.
הבן את המרכיבים שלך: דע מה כל מרכיב מביא למנה שלך.
השקיעו בכלים טובים: כלי בישול וכלים איכותיים יכולים לעשות הבדל משמעותי בבישול שלכם.
בישול עם יין: בישול עם יין שהייתם שותים משפר את הטעם של המנה.
Clean as You Go: מטבח נקי הוא מטבח שמח. ניקוי תוך כדי הופך את התהליך לפחות מלחיץ.
צלו את הירקות שלך: הצלייה מביאה לידי ביטוי את המתיקות הטבעית של הירקות.
למד להכין מלאי: מלאי תוצרת בית עדיף בהרבה מהקנייה בחנות והוא דרך מצוינת להשתמש בשאריות.
אל תבזבז: השתמש בכל חלק מהמרכיבים שלך. לדוגמה, ניתן להשתמש בשאריות ירקות להכנת ציר.
אל תעמיס את המחבת: תן לאוכל שלך מקום להתבשל כמו שצריך. צפיפות יתר עלולה להוביל לאדים במקום לצריבה.
איזון טעמים: איזון טעמים מתוקים, מלוחים, מרים וחמצמצים כדי להפוך את המנות שלך למורכבות ומהנות יותר. שווה לבדוק מתכונים באתר אוכל זה החיים.
השתמש בידיים שלך: הידיים שלך הן אחד מכלי המטבח הטובים ביותר. הם נהדרים לערבוב ולהרגשה כאשר אוכל מבושל.
הישאר מאורגן: שמור על המטבח והמזווה שלך מאורגנים היטב. זה יהפוך את הבישול שלך ליעיל יותר.
מבשלים פסטה במים מלוחים: המים צריכים לטעום כמו ים. זו ההזדמנות היחידה שלכם לתבל את הפסטה עצמה.
תמיד יש שמן זית טוב: טפטוף של שמן זית איכותי יכול לסיים מנה בצורה מושלמת.
סיים עם טריות: הוסף משהו טרי (כמו עשבי תיבול או גרידת הדרים) למנה שלך ממש לפני ההגשה כדי להוסיף טיפה של טעם.
תהנה מהתהליך: בישול צריך להיות תהליך משמח. תירגע, תהנה ותיהנה מאומנות היצירה!