5 טיפים חשובים בדרך לניהול משא ומתן
עומדים לנהל משא ומתן עסקי? זה הזמן להכיר את הטיפים החשובים באמת שיסייעו גם לכם להגיע לתוצאה העסקית הרצויה לכם במסגרת תהליך המו"מ
אף אחד מאיתנו לא נולד עם כישורי משא ומתן, ולכן, הדרך הנכונה ביותר לניהול משאים ומתנים עסקיים היא במסגרת רכישת כישורי משא ומתן והבנת התהליך המובנה והשיטתי העומד מאחורי כל תהליך של משא ומתן. תוכלו לעשות זאת בין היתר במסגרת השתתפותכם בכל הרצאה על משא ומתן המועברת על ידי אנשי מקצוע העוסקים ומתמחים בנושא. בשלב זה, חשוב לציין שרבים מאיתנו עשויים להיות מורתעים מהנושא המחייב אותנו לרמה גבוהה של מיומנות מקצועית, אך עם ההדרכה הנכונה לאורך הדרך והליווי המקצועי המדוייק, כל אחד ואחת מביניכם יכול לשפר באופן משמעותי את כישורי המשא ומתן הנחוצים לו ותוך פרק זמן קצר, גם אתם תצליחו לנהל תהליכי משאים ומתנים מניבי תוצאות עסקיות עבורכם.
כיצד עושים זאת נכון? לפניכם 5 טיפים חשובים בנושא
- הקשבה טוטאלית לצד השני – בכל הרצאה על משא ומתן תוכלו לשמוע על החשיבות הנלווית ליכולת ההקשבה שלכם לצד השני שמנהל מולכם את המשא ומתן. חשיבות זו מבוססת על נקודת המוצא לפיה אנו עשויים לנהל את המשא ומתן אל מול אנשים עם תפיסות עסקיות שאולי מנוגדות לתפיסות העסקיות שלנו, ולכן, הדבר מחייב אותנו להגיע לשולחן המשא ומתן עם אורך רוח בכל הנוגע לשמיעת דעות ורעיונות עסקיים שונים ומנוגדים לכל מה שאנו חושבים. כאשר אנו מקשיבים לעומק הדברים הנאמרים על ידי אנשים עימם אנו מנהלים את המשא ומתן, אנו עשויים לגלות נקודות הממתשקות שמהן ניתן ליצור את האינטרס המשותף.
- שפת גוף רגועה ונינוחה – שפת הגוף שלנו מדברת אותנו, ולכן, חשוב להפקיד על שפת גוף רגועה ונינוחה באמצעותה ניתן להעביר מסר א-מילולי לצד השני של: "באנו להקשיב ולחשוב ביחד". אם גם אתם רוצים לשפר את המיומנויות המקצועיות שלכם, חשוב לרכוש ידע בתחום שפת הגוף והמשמעויות השונות הנלוות לאופן בו אתם עושים שימוש בגוף במהלך המשא ומתן. בכל הרצאה על משא ומתן המועברת על ידי אנשי מקצוע מובילים בתחום, תוכלו להיחשף לסימולציות שונות של שימוש נכון בשפת הגוף במהלך המשא ומתן. סימולציות אלו יאפשרו גם לכם לדעת כיצד להעביר מסר א-מילולי לצד השני של שולחן המשא ומתן מבלי לעשות שימוש במילים אלא רק בעוצמת שפת הגוף.
- רמת מוכנות גבוהה – טיפ נוסף לניהול יעיל ומוצלח של המשא ומתן העסקי, קשור לרמת המוכנות עימה אתם מגיעים לשולחן המשא ומתן. בנושא זה, אתם חייבים להתמקד בכל אחד מהנושאים המרכזיים עליהם אתם אמורים לנהל את המשא ומתן ולהכיר אותם לעומק. במקביל, קיימת חשיבות רבה לכך שתדעו כמה שיותר פרטים רלוונטיים על האנשים מולם אתם אמורים לנהל את המשא ומתן. בשני ההיבטים, מומלץ לעשות שיעורי בית מקדימים ובתוך כך להגביר את רמת המוכנות האישית שלנו לקראת תהליך המשא ומתן, וכאשר אנו מדברים על הכנת שיעורי בית לקראת המשא ומתן אנו מדברים בין היתר על הגדרת גבולות ברורים לגבי מה שאתם רוצים להשיג ועל מה אתם מוכנים לוותר במהלך המשא ומתן.
- הכינו שאלות מנחות לצד השני – הפניית שאלות מנחות לצד השני נועדו לספק לכם תשובות ברורות בנוגע לעמדותיהם בנושאים כאלו ואחרים המונחים על שולחן המשא ומתן, כאשר כל תשובה שתינתן לכם תאפשר לכם לחשב מסלול מחדש תוך כדי המשא ומתן במידת הצורך ולהתאים את העמדות שלכם למטרות העיקריות עימן הגעתם מלכתחילה לשולחן המשא ומתן.
- הניחו את האגו האישי והעסקי שלכם מחוץ לחדר – על מנת לנהל תהליך מקצועי וענייני של משא ומתן, אנו ממליצים לכם להשאיר את האגו האישי והעסקי שלכם מחוץ לחדר המשא ומתן, ולפעול לקידום המטרות העסקיות שלכם מתוך עוצמה עניינית הרלוונטית אך ורק לנושאים הקשורים לנושא העיקרי שבגינו אתם מנהלים את המשא ומתן. כאשר אתם מונעים מתוך אגו אישי או עסקי, הדבר עשוי "לחבל" בתוצאות אותן תרצו להשיג ובאופן בו אתם מנהלים את המשא ומתן.
רוצים לשמוע עוד טיפים על ניהול מוצלח של משאים ומתנים? זה הזמן להשתתף בכל הרצאה על משא ומתן
בשיתוף אתר טיפים