הפקת שידורים חיים – איך עושים את זה נכון

אין ספק הפקה של שידור חי היא אחד הדברים הכי מורכבים שיש, בוודאי בעולם הטלוויזיה או האינטרנט. כל מי שאי פעם לקח חלק בהפקה שכזו יכול לספר עד כמה היא מורכבת ועד כמה היא מלחיצה. מהרגע שהשידור יוצא לפועל ועד הרגע שהוא נגמר.
ההבדל בין הפקה של שידור חי לבין הפקה בשידור לא ישיר, הוא עצום. הרי כשערוץ טלוויזיה בוחר לצלם דיווח, כתבה, ולשדר אותה אחר כך, הרי שהוא יכול לערוך אותה, לסדר אותה, הוא יכול גם לוותר עליה אם היא לא טובה מספיק. לעומת זאת, אנחנו זוכרים לא מעט מקרים בהם הפקות של שידור ישיר אשר נהרסו בגלל טעויות אנוש, חוסר מקצועיות או כל סיבה אחרת.
צריך לזכור גם, הפקת שידורים חיים תלויה לא רק בגורמים המפיקים והמשדרים, אלא גם בגורמים אחרים, החל מתנאי השידור, מזג אוויר, וכלה באנשים מהקהל שיכולים להרוס את השידור, בין אם זה בכוונה ובין אם לאו.
איך יוצרים הפקה בשידור חי?
ראשית, אנחנו צריכים לדעת מה בדיוק המטרה שלנו, מה בדיוק אנחנו מעוניינים להפיק ולשדר. יחד עם זאת, עלינו לשים היטב לסביבה בשביל לא להחמיץ שום דבר. המקרה הקלאסי הם משחקי ספורט. הרבה פעמים מתרכזים במשחק, ומחמיצים דברים שקורים ביציע. חשוב להקפיד ולשים לב להכל.
שנית, צריך להקפיד על שידור ברמה גבוהה, צילום איכותי ואפשרות לתת לקהל בדיוק את מה שהוא מצפה לקבל, כפי שמספקים Livegiving. בין אם זה מבחינת ערך, בין אם זה מבחינת מידע, רמת שידור וכל דבר אחר.
שלישית, בסוף עלינו לזכור שיש לקהל אופציות נוספות, לכן עלינו לדעת לייצר יתרון שיגרום לצופים להיות איתנו בשידור.