אכיפת חוזה – המדריך המלא

כל חוזה נכתב ונחתם מתוך מטרה ליצור אמון והדדיות בין שני צדדים ביחס לנושא מסוים. בין אם החוזה נכתב בתום לב ובין אם לא – עלול להיווצר מצב בו אחד מהצדדים או יותר מפרים את החוזה ולא מקיימים אותו כפי שהם התחייבו במעמד החתימה. העילה להפרה עלולה להיות בגין גורמים שונים, אך למען האמת אין זה משמעותי ביחס לצד השני או ביחס להסכם עצמו.
כי עצם העובדה שאחד הצדדים לא עומד מאחורי ההתחייבות שלו מאפשרת לצד השני נקיטה בצעדים מסוימים,
המוכר והראשוני מבין הצעדים הינו מכתב התראה .
אכיפת חוזה, מתי זה אפשרי?
אכיפת חוזה הינה פעולה אשר ניתן לבצע אותה במידה ואחד הצדדים ביצע הפרת חוזה. ואילו הצד השני בחר לפנות אל עורך דין על מנת לאכוף את העמידה בתנאי החוזה. אמנם לא בכל מקרה ניתן לבצע אכיפה. לדוגמה, אם ביצוע ההסכם אינו בר ביצוע מכל סיבה שהיא, אם האכיפה דורשת פיקוח משמעותי של בית המשפט או כל גורם משפטי אחר וכן אם האכיפה מתייחסת לקבלת שירות אישי או עבודה.
בכל מצב בו קיים חוזה ואחד הצדדים הפר אותו, צריך הצד השני לבחון באופן יסודי מהם הצעדים הרלוונטיים שהוא יכול לנקוט בהם על מנת לאכוף את החוזה. כמובן שלא בכל מקרה יהיה זה הצעד הנכון והחכם. כי יש מקרים לא מעטים בהם ביטול חוזה או הפרת חוזה על ידי אחד הצדדים הוא למעשה צעד ראשון בהתפוררות ההסכם על כל המשתמע מכך. כך שהאכיפה עלולה להיות לא יעילה ולא נכונה.
זכויות לנוכח ביטול חוזה
בכל מקרה בו לא מקיימים את פרטי החוזה בגין סיבה כזו או אחרת, חשוב לקבל הנחיה מקצועית וליווי על ידי עו"ד חוזים ניר אביבי על מנת לבחון את הצעדים הנכונים לנקוט בהם.