כל סטודנט שלומד במסלול להכשרה יודע כי על מנת לקבל תעודה של הנדסאי או של טכנאי מוסמך, הוא צריך להגיש פרויקט גמר. מהו אותו פרויקט גמר? מהי תוכנית לפרויקט גמר? והאם מסובך להכין את הפרויקט בפועל?
ננסה לבדוק את העניין במאמר שלפנינו.
מה המטרה של פרויקט הגמר?
הסטודנט אמור להביא לידי ביטוי בפרויקט הגמר את היכולות שלו ואת הכישורים אותם הוא רכש משך שנות הלימודים שלו כאשר המטרה היא לעשות אינטגרציה מתוך הנושאים אותם למד.
במהלך הפרויקט אמורים לבוא לידי ביטוי כמה וכמה דברים. זה כולל תכנון נכון, זה כולל ביצוע בפועל, בנייה נכונה, הרכבה, בדיקות או מדידות, חיבורים ובעצם כל מה שמרכיב וכל מה שצריך על מנת שאפשר יהיה להכין ולבנות מתקן, או מכשיר. מבנה או מכונה וכן הלאה. זה כולל ניתוח נתונים וניתוח מערכות, מערכת או תת מערכת כאשר כל אלו אמורים להיעשות ולבוא לידי ביצוע ברמה הכי גבוהה שרק יכול להיות. זה מה שלמעשה יביא לידי ביטוי את היכולות של הסטודנט בשימוש נכון בחומרים השונים ובכלים הנדרשים תוך עמידה בכללי התקן בדפי המפרט כמו גם בנתונים של היצרנים השונים. מומלץ לעבוד מול מנחה המציע ליווי וביצוע פרויקטים של בנייה.
הצגת הפרויקט – מה זה כולל?
הכנת הפרויקט עדיין לא מסתיימת בהגשה שלו. הסטודנט אמור גם להציג את העבודה כאשר הוא אמור להכיר אותה היטב בעל פה. הוא ייבחן על התכנים של העבודה ויצטרך לענות על שאלות שונות שמרכיבות את הפרויקט. הוא גם יצטרך להציג את השרטוטים השונים, את המודלים, את הדגמים ואת כל מה שמרכיב את הפרויקט.
הוא אמור להגיע כאשר הוא מוכן היטב לכל שאלה שהוא יישאל במהלך הצגת הדברים.
ישנה אפשרות לקבל סיוע והנחייה בביצוע העבודה וליהנות מעבודה מקצועית ומיוחדת.