הרטבת לילה מוגדרת בתור המצב שבו הילד מאבד שתן בצורה לא רצונית, תוך כדי שינה. מדובר כמובן על ילדים שכבר הגיעו לגיל שבו הם אמורים לשלוט על מתן השתן שלהם. מדובר על תופעה רחבה יחסית, שנחשבת לשכיחה יחסית בסביבת ילדים בני 5 משתף ד"ר קובי שגיא. הגורמים להרטבת לילה אינם ברורים לחלוטין, היות ואצל כל ילד המצב נראה מעט שונה. ישנם ילדים למשל, אשר מתפתחים לאט יותר, אחרים סובלים מבעיות שונות בתבנית השינה. ישנם ילדים שסובלים מבעיות פסיכולוגיות, בעוד אחרים אינם מאוזנים מבחינת הפרשת ההורמון האנטי דיאורטי. יש לציין מוסיף ד"ר קובי שגיא כי מדובר על בעיה תורשתית, היות וניתן לראות מספר ילדים שסובלים מהבעיה באותה המשפחה. רוב ההורים מעוניינים לפתור את הבעיה מהר ככל הניתן, דבר שמוביל רבים מהם לעבר הטיפול התרופתי. רבים שואלים את השאלה- האם טיפול תרופתי יעיל בהרטבת לילה, והתשובה לכך תלויה במצב.
טיפול תרופתי בהרטבת לילה – כן או לא?
היום ניתן למצוא מגוון רחב של טיפולים שונים, שהתפתחו לצורך פתרון הבעיה הנפוצה של ילדים שמרטיבים בלילה. רוב הטיפולים דורשים את שיתוף הפעולה של הילד, לכן ילד ללא מוטיבציה או ילד שלא ניתן להסתמך על שיתוף הפעולה שלו, הינו ילד שמתאים לטיפול תרופתי. ניתן היום למצוא בשוק מספר תרופות שמותאמות בדיוק עבור הבעיה הזאת, אך הן מומלצות בעיקר לילדים שעברו את גיל 8. עד אז, מומלץ להתנסות בטיפולים השונים כמו זה של ד"ר טל שגיא, במטרה לפתור את הבעיה בצורה הטבעית ביותר.
התרופה היעילה ביותר בטיפול בהרטבת לילה, מכילה תחליף של ההורמון שאמור להיות מופרש בגוף באופן טבעי – הורמון האנטי דאורטי. מדובר על כדורים נמסים בפה, כך שאין שום צורך להיאבק עם הילד או לבקש את שיתוף הפעולה שלו. היא משפיעה מהר, ובמידה והיא מתאימה ניתן יהיה לראות תוצאות מידיות. 65% מהילדים שייקחו את התרופה, יראו שיפור במצב. אך ברגע שמפסיקים לקחת אותה, הבעיה עלולה לחזור בסבירות של 40%. לכן טיפול זה מתאים בעיקר לילדים שטיפול אחר לא עזר להם, או למקרים מיוחדים בהם ישנים מחוץ לבית, כמו בטיול או בשינה אצל חבר.