על פניו היינו יכולים לחשוב שאם נתפסנו בטענה שנהגנו בשיכרות, אז אין שום סיכוי שאנחנו נוכל להמתיק את העונש שקיבלנו. הרי נהיגה בגילופין נחשבת לעבירה חמורה, במיוחד אם סיכנו נוסעים, נהגים והולכי רגל.
אך זה לא מדויק, יש לא מעט מקרים בהם אנשים שנתפסו על ידי המשטרה בטענה זו, הצליחו להפריך את זה, והצליחו לצאת מזה במצב טוב, לעיתים אפילו ללא שום עונש. לשם כך, אנחנו צריכים עורך דין תעבורה מנוסה, מקצועי ומסור כמו באתר Traflaw שידע לספק לנו את השירות הטוב ביותר.

לפני שאנחנו נציג כמה דוגמאות שיסבירו כיצד אפשר לצאת ממצב של נהיגה בשיכרות, חשוב להדגיש, בשביל לצאת ממצב כזה הרי שצריך להוכיח שאכן היתה בעיה בסיטואציה, קרי הטענה של המשטרה לא נכונה או שהשוטרים נהגו בצורה לא חוקית. בכל מקרה, בשביל להימנע ממצב כזה, מוטב לא לעלות על הרכב ולנהוג אחרי ששותים.
כיצד אפשר להתמודד עם סיטואציה כזו?
ראשית, חשוב להציג את כל המידע ולהסביר מדוע בדיוק אנחנו חושבים שלא היה נכון לתפוס אותנו ולתת לנו עונש. לשם כך אנחנו צריכים להיות אמינים, ישרים ושקופים.
שנית, צריך לבדוק מה היו התנאים בהם המשטרה עצרה אותנו. האם היתה סיבה מיוחדת, האם המשטרה נקטה בצורה חוקית. בלא מעט מקרים עבירות על נהיגה בשיכרות מתבטלות שכן מתברר שהמשטרה נקטה בגישה לא חוקית, בין אם זה בזמן שהיא תפסה את הנהג או לאחר מכן.
שלישית, יש לבדוק עם אילו כלים המשטרה קבעה שאנחנו נהגנו בשכרות. היום אנחנו יודעים שלא כל כלי הוא אמין ולא כל כלי הוא חוקי בהכרח.
ארבע, נניח והכל נכון ואכן נתפסנו כשאנחנו נוהגים בשיכרות, יש לבדוק באיזו רמת שכרות היינו. יש הבדל בין מי ששתה קצת לבין מי ששתה הרבה. רמת הסכנה לציבור היא שונה לגמרי.
חמש, גם אחרי שנתפסנו אנחנו יכולים להשתמש בכלים שונים בשביל להשתחרר מזה, למשל, אם זו עבירה ראשונה, אם אנחנו משמשים נהגים לבני משפחה במצב מסוים ועוד. אז סביר להניח שנקבל אזהרה ולא עונש בהכרח.