לא מעט הורים רוצים להקנות לילדיהם אפשרויות והתגוננות מפני לא מעט דברים .אחד מהדברים הם גם הסתגלות והתמודדות בים או בבריכת השחייה. במקרה הזה הם מגיעים ומחפשים קורסי הכשרה או סדנאות של לימודיי שחייה אבל מגלים שזה רחוק מלהעניק להם את הביטחון הנדרש. נשמע לכם מוכר? האם גם אתם נמנים מאותם אנשים שרוצים ללמד את הילדים לשחות מבלי להיתקל בקשיים במים עמוקים , בבריכה או בים? במיוחד עבורכם, מאמר שכולו טעויות שהורים עושים בזמן לימודיי שחייה ומה אפשר לעשות במקום. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף על פי מידת הצורך.
אז הבנתם נכון, יש לא מעט הורים שעושים טעויות בבחירת קורסי למידה או במסגרת שיעור שחייה, כדי שזה לא יקרה גם לכם, הנה כמה דברים שאפשר לעשות במקום.
טעות מס' 1: בוחרים שיטות שחייה לא מתאימות
הטעות הראשונה היא לחפש לימודיי שחייה במחיר זול, שזה אומר לבחור גם שיטות שחייה לא מתאימות. זו טעות קריטית כי שיטות שחייה כאלו תגרומנה בסופו של דבר לילדים להתייאש ולוותר על החוג מהר מאוד.
מה עושים במקום?
בוחרים שיטות לא מיושנות, חדישות, שיטות שלא מתישות את הילדים בתחילת האימון. איך יודעים את זה? בוחרים בית ספר מקצועי שמבין ומציב לעצמו מטרות נכונות. מהן המטרות הנכונות? אתם חייבים למצוא שיטות שחייה שתעבודנה על חיזוק חגורת כפתיים, תתרומנה לשיפור יכולות הריכוז וכמובן תתרומנה לשיפור הנשימה.
בסיכום? אם תבחרו שיטות שחייה נכונות, אתם בהחלט תעניקו לילד אתגר מעניין ובעיקר מתנה לחיים עליה יודה כל ימי חייו הבוגרים.
טעות מס' 2- מדלגים על שלבי הלימוד
טעות קריטית שנייה היא לבחון לא נכון את שלבי לימודי השחייה, זו טעות קשה מכיוון שהיא עלולה לסכן את חייו של הילד.
אז מה כן ראוי לעשות?
התשובה לשאלה תלויה בכמה גורמים, קודם כל יש לבדוק את רמת הקואורדינציה, את היכולת המוטורית לרבות רמת הקשב והריכוז. כאמור, חשוב מאוד לברור את העניין והרצון שהילד נותן או מביע. בגדול? רוב המקצוענים טוענים לגיל 6 ומעלה. אם אתם מרגישים כי הילד אכן מוכן לפני כן, חשוב מאוד להגיע ולבדוק עם אבחון קצר שסופו יאבחן המדריך ויספק חוות דעת מקצועית למוכנות לימודיי שחייה.