השימוש ברשתות חברתיות כדוגמת פייסבוק חוצה גילאים ומגזרים. למרות לא מעט ביקורת חברתית על פייסבוק עצמה בגין פרסומים לא נאותים, סביר להניח שאנשים ימשיכו להשתמש בה גם בעתיד. ואת זאת יש לדעת – גם אם לכאורה אפשר לעלות הכל ולכתוב מה שרוצים, מומלץ להימנע מלשון הרע בפייסבוק. את הטענה הזאת נוכל לבסס על נימוקים שונים.
לשון הרע יכולה להתקיים גם בפייסבוק
קודם כל, חשוב להדגיש שכל פרסום של פוסט או אפילו תגובה לפוסט בפייסבוק יכולים לקבל הכרה כלשון הרע. ישנם מבחנים שונים ברמה החוקית אשר יכולים לזהות לשון הרע ואפשר להעלות טענות שונות אשר בית המשפט עשוי להכיר בהן, מצד מי שטוען לעוולה מסוג זה.
כל פוסט עשוי להוות מקרה בפני עצמו
קל מאוד להיגרר להשמצות, הוצאת דיבה או לשון הרע בפייסבוק. לפעמים, קל להיגרר למילים קשות, בזמן של כעס. לא תמיד את הנעשה קל להשיב. יותר מכך, בית המשפט עשוי להכיר בתביעת לשון הרע שמוגשת באופן מצרפי. כלומר, כל פוסט או כל פרסום עשוי להיחשב ללשון הרע המצדיק התנצלות ואף פיצוי כספי.
רמת החשיפה ורמת הנזק
עורך דין לשון הרע שעוסק בתחום לאורך שנים מסביר כי לא רק מידת הנזק שנגרם לתובע תשפיע על קבלת פרסום כלשון הרע. לעיתים, אפשר שהדברים ייחשבו כלשון הרע אף אם לא הוכח נזק ישיר בגינם. זאת ועוד, כאשר רמת החשיפה לדברים רחבה, הנזק והפיצוי הנדרש עשויים לגדול. מכיוון שבפייסבוק אפילו פוסט פוגעני יחיד עשוי להגיע לעשרות אלפי זוגות עיניים ויותר, כדאי להיזהר מלכתחילה. במידה ואין לכם וודאות כי הדברים שתפרסמו לגיטימיים, נכונים עובדתית ולא פוגעניים, מומלץ להימנע מלשון הרע בפייסבוק ואף בערוצים מקוונים אחרים.