
ימי הקורונה הובילו בעלי עסקים רבים לסגור את המשרדים ולשלוח את העובדים לעבוד מהבית. כשכל עובד נמצא בביתו, וזה בהחלט לא קל לפקח על התפוקה או לוודא שכולם מבצעים את משימותיהם כראוי. עם זאת, כיום יש כמה וכמה עזרים שיוכלו לסייע לכם ולייעל את תהליך ניהול העובדים בארגון. מאמר בנושא.
דיווח אונליין של שעות העבודה
בשונה משעוני נוכחות פיזיים שממוקמים במשרד, ישנם שעוני נוכחות דיגיטליים, כך שבאמצעות אפליקציה ייעודית, כל עובד יוכל לדווח נוכחות, תוך שהאפליקציה מתעדת את שעת הדיווח ומיקומו הפיזי של העובד. לכן, היעזרו בשעון נוכחות לעובדים על מנת לעקוב אחרי כמות השעות החודשית, בדגש על שעוני נוכחות דיגיטליים שמאפשרים לדווח נוכחות מכל מקום בארץ או בעולם.
מערכת משותפת לניהול משימות
אחד היתרונות הבולטים של מערכות לניהול משימות, הוא לא רק האפשרות ליצור לוח זמנים מסודר לכל המשימות הקיימות, אלא שניתן לעקוב אחרי המשימות של העובדים ולראות כמה משימות בוצעו באותו היום. כמו כן, יש מגוון רחב של פיצ'רים במערכות שונות, החל מתזמון משימות, ועד למשימות שניתן להקצות לכמה עובדים במקביל. בין המערכות הבולטות, כדאי להכיר את ASANA או קליק-אפ.
ישיבות זום שבועיות
דרך נהדרת לשמור על קשר עם העובדים ולוודא שכולם יודעים מה המשימות השבועיות שלהם, היא לקיים ישיבות מידי שבוע, בהן תעברו על המשימות שבוצעו ועל המשימות לשבוע הבא. זה יעזור להבין היכן כל משימה עומדת והאם יש עיכובים במשימות חשובות. כמו כן, הישיבות מאפשרות לשמור על קשר חברתי ומקצועי בין העובדים, גם אם כל אחד נמצא בביתו. את הישיבות כדאי לבצע באמצעות זום או כל אפליקציה אחרת שמאפשרת ישיבת וידאו, ולו כדי שהעובדים יוכלו לראות זה את זה.
פגישות עבודה קצרות בתום יום העבודה
אופציה נוספת לבדוק פרודוקטיביות, היא לארגן פגישות עבודה קצרות (של 10-15 דקות) בסוף כל יום עבודה. כל עובד יספר אילו משימות הספיק היום, ומהן המשימות שצפויות לו מחר – זה מעודד את העובדים לעמוד ביעדים ולהימנע מעיכובים מיותרים.
יש לא מעט שיטות עבודה שמסייעות לנהל את העובדים מרחוק. אמצו את השיטות האידיאליות ביותר בעבורכם. בהצלחה.