
כשזה מגיע להורים שלנו וכמובן לסבים ולסבתות, אנחנו שואפים תמיד שיהיה להם הכי טוב ונעים שאפשר. גיל הזהב מביא איתו הרבה דברים יפים, כמו היכולת הכלכלית להנות מהרגע עם הפנסיה, הנכדים שבאים לבקר ועושים טוב על הלב והאפשרות לעסוק סוף סוף בפעילויות פנאי. לצד זאת הגיל הזה גם יכול להיות מאתגר עם שינויים פיזיים וקוגניטיביים העשויים לפגוע באיכות החיים אם לא נערכים אליהם כראוי. למרבה הצער, קשישים רבים כלל לא מודעים לזכויות שלהם בשלב הזה של החיים. בעבורם ובעבור בני המשפחה שרוצים לסייע, הנה כמה זכויות שחשוב להכיר.
ייצוג
בעבר, אדם מבוגר שלא היה מסוגל יותר לטפל בעניינים ובירוקרטיים, נאלץ לפנות לאפוטרופוס הכללי ולבקש למנות אפוטרופוס בתהליך ארוך ומייגע. כיום לאחר תיקון בחוק, מומלץ לברר על ייפוי כוח מתמשך המאפשר למנות כל אחד לבקשתו של הקשיש, כמובן לאחר בדיקה כי ייפוי הכוח ניתן מרצון, כי לא ניתן עליו תשלום וכי הוא לא ניתן לעורך דין או לאיש מקצוע אחר המטפל בבקשה.
הנחה בארנונה
על פי החוק, קשישים להם משולמת גמלה בהתאם לחוק הבטחת הכנסה המתגוררים בדירת מגורים יחידה מתחת לגודל כולל של מאה מטרים, זכאים לפטור מלא מתשלום ארנונה. קשישים ללא הבטחת הכנסה עם הכנסות ממקורות אחרים מתחת לממוצע בשוק זכאים להנחה של שלושים אחוזים.
גמלת סיעוד
סכום כספי הניתן על ידי המוסד לביטוח לאומי לגמלאים שהגיעו לגיל פרישה ונזקקים לסיוע בביצוע של פעולות יומיומיות פשוטות כמו רחצה ואכילה ולבישת בגדים.
דיור מוגן
קשישים ללא מקום מגורים קבוע, זכאים למגורים בדיור מוגן דרך אגפי הרווחה ברשויות המקומיות ובמימון של המדינה, חלקי או מלא.
לסיכום
חשוב לשים לב – נגענו כאן בכמה מהזכויות הבסיסיות ביותר והנפוצות יותר. אם אתם בני משפחה של בני גיל הזהב או שאתם בעצמכם הגעתם לגיל הפרישה ואתם מעוניינים לדעת מהן הזכויות שלכם, מומלץ מאד לברר אותן לעומק דרך חיפוש באינטרנט ואפילו התייעצות עם איש מקצוע העוסק בתחום כדי להבטיח שאתם מקבלים את שמגיע לכם וליקרים לכם.